Tuesday, October 09, 2007

Τη σημαία μου μέσα!

Κάθε Οκτώβρη τηρούμε το «έθιμο» αλλαγής της σημαίας. Στην είσοδο του στολιδιού μας (όπου στολίδι, βλέπε εργοστάσιο-φάντασμα), υπάρχουν τρεις σημαίες. Τα πρώτα χρόνια η μία ήταν της Εταιρείας, η δεύτερη η Βουλγαρική και η τρίτη η Ελληνική. Πέρσι, αποφασίσαμε ότι εν όψει της εισόδου της Βουλγαρίας στην ΕΕ, η Ελληνική θα πρέπει να αντικατασταθεί με την Ευρωπαϊκή.
Σήμερα κατέφθασαν οι καινούργιες σημαίες και ήρθε η πολυπόθητη στιγμή της αλλαγής. Το θέμα απλούστατο ε? Η δουλειά? Ακόμα πιο απλή. Το πόσο σύνθετα γίνονται όλα στην Βουλγαρία (κυρίως τα απλούστατα) θα σας το αποδείξουν οι παρακάτω ευτράπελοι διάλογοι :
- Ο συντηρητής να κρεμάσει τις σημαίες.
- Ποιός από τους δύο? Ο μηχανικός ή ο ηλεκτρολόγος?
- Σντόιιιιινγκ!
Καταφθάνουν εν τέλει και οι δύο, προφανώς ο ένας θα κρατάει τη σημαία, ο άλλος θα τον κρατάει, δεν θέλω να σκεφτώ περισσότερα. Μαζί τους και η αποθηκάριος σε κατάσταση υστερίας :
- Δεν έχουμε ελληνική σημαία!!! Χάσαμε την ελληνική σημαία?
- Γιατί Ντίντι μου, τί την θέλουμε την Ελληνική? (την καλοπιάνουμε γιατί
κλαίει εύκολα).
- Μα δεν θα βάλουμε ελληνική????
- Σντόιιιιιιιγκ! (Γιατί έναν χρόνο δεν έχουμε ελληνική και γιατί τρία είναι τα κοντάρια, που να την βάλουμε την Ελληνική? Στο τέταρτο που δεν έχουμε; για να μην πω τίποτα πιο χοντρό! Και πώς θα την χάναμε, ποιός θα έκλεβε Ελληνική σημαία την τύχη μου?)
Η ομάδα σημαίας, πριν αναχωρήσει για την ιστορική αλλαγή έχει απορίες , τις οποίες και εκφράζει:
- Σε τί διάταξη να τις βάλουμε?
- Σντόιιιιινγκ! (όπως είναι οι προηγούμενες, αλλά ας το κάνουμε λιανά)
- Αριστερά της Εταιρείας, στη μέση η Βουλγαρική, δεξιά η Ευρωπαϊκή.
- Αριστερά, όπως τις βλέπουμε από μέσα ή από το δρόμο???
- Σντόοοοοοιγκκκκκκκκκ! Από μέσα! Από μέσα δεν θα τις κρεμάσετε?
- Α ναι, οκ. Καταλάβαμε.
Αναχωρούν και παίρνουμε όλοι βαθιές ανάσες. Δύο λεπτά αργότερα το τηλέφωνο χτυπάει. Είναι ο φύλακας, που επιβλέπει τον Ζόρο που επιβλέπει τον Πέτιο που κρεμάει τη σημαία. Ακούω τη Χριστίνα να λέει, έτοιμη να ουρλιάξει :
- Οπως τις βλέπεις από μέσα, αριστερά της Εταιρείας, μετά η Ευρωπαϊκή και μετά η Βουλγαρική και... (γυρίζοντας προς εμένα) σέφκα, λάθος τα είπα?
- Σντόοοοοιγκ (συνοδευόμενο από σταυροκόπημα, αν μη τι άλλο, εδώ, έχω γίνει θρήσκα!)

5 comments:

Anonymous said...

κι άλλο! κι άλλο! κι άλλο!!!!

:P

Giorgia_is_coming_to_town said...

Eleni, σντόοοοοινγκκκκκκ! Οφείλω να συμπληρώσω ότι εν τέλει για το κρέμασμα των σημαιών χρησιμοποίησαν ΚΑΙ κλαρκ. Και ασφαλώς, τις κρέμασαν λάθος (αυτό το περίμενα).

Blonde said...

Την κουρτίνα ένα ή τη κουρτίνα δύο?? Ζονγκ και στις δύο μου φαίνεται.

Anonymous said...

έέέέτσιιιι...σωστή η lianne, ζόνγκ!!!!!
: D

Giorgia_is_coming_to_town said...

Lianne + Eleni... φυρί φυρί το πάτε να αναρτήσω και το πολυδιαβασμένο διήγημά μου "Το πρώτο ραντεβού του Μπαρμπά - Πέτιο με την Ούπα" :Ρ, που αφορά το κρέμασμα κουρτινών! Καλέ που θυμηθήκατε τα ζονγκ? Θα αρχίσω να τους αποκαλώ έτσι εδώ μέσα, έτσι κι αλλιώς δεν καταλαβαίνουν.