Friday, April 24, 2009

Το χάλι μας

Είμαι στο κακό μου χάλι από προχθές. Αρχικά πονούσε ο λαιμός μου και είχα δέκατα. Ως εκεί οκ. Προχθές και χθες, την έκανα από το γραφείο νωρίς, κατά τις έξη και χώθηκα στο κρεββάτι σαν φυτό. Χθες ήταν χειρότερα, είχα τρομερά ρίγη.
Χθες βράδυ κατά τις εννιά μαζευτήκαμε να φάμε, έχουμε φιλοξενούμενους, ένα φιλικό ζευγάρι από Ελλάδα. Κι ενώ ήμουν καλύτερα και μαγείρεψα κιόλας, κάποια στιγμή άρχισα να ιδρώνω και να ζαλίζομαι. Καραμπινάτο λυποθυμικό επεισόδιο, το έχω ξαναπάθει. Οσο πιο διακριτικά μπορούσα, πήγα και σωριάστηκα στο κρεββάτι, αλλά η Καλλιρόη είχε δει ήδη ότι ήμουν κάτασπρη :(
Συνήλθα λίγο, ξανασηκώθηκα και μετά από μισή ώρα πάρτο πάλι. Κατά καιρούς στο παρελθόν το είχα ξαναπάθει, αλλά ποτέ δύο φορές συνεχόμενες. Η "ομάδα" έπεσε πάνω μου με πιεσόμετρα και μασαζ στους καρπούς και τον αυχένα, τους κοιτούσα και τους τρεις πάνω από το κεφάλι μου και μου ερχόταν να βάλω τα γέλια. Η πίεσή μου ήταν κανονική αλλά είχα ταχυπαλμία.
Σήμερα ξύπνησα με δέκατα, τον ίδιο βήχα, τον ίδιο πόνο στον λαιμό. Δεν βλέπω να συνέρχομαι γρήγορα, αλλά είμαι σίγουρη πως είναι απλά μια κωλο-ίωση. Ανυπομονώ να περάσει η μέρα και το σαββατοκύριακο να λοιώσω στο κρεββάτι μήπως και πάρω τα ίσια μου, αφού η επόμενη εβδομάδα προδιαγράφεται ζόρικη.
Περαστικά μου.

6 comments:

delfinoula said...

Περαστικά σου. Και πιες και καμιά πορτοκαλαδίτσα, φάε και καμιά κοτόσουπα. Καλό θα σου κάνει.

Φιλί στο αρρωστούλι.

Giannis Ianossss said...

Περαστικά, Χρόνια πολλά για χτές (αλσχάϊμερ)
(Φιλί δεν έχει μην κολλήσω)

Giorgia_is_coming_to_town said...

@Δελφινούλα ευχαριστώ πολύ!
@ Μπρο, οικογενειακό μας το αλσχάιμερ, άσε.

Μπάι δε γουέι, μόλις γύρισα από τον ντόκτορ, διέγνωσε "τραχειοβροχίτιδα" (καλά το λέω? γαμώ τα βουλγαρικά τους) και με έπηξε στην αντιβίωση. Συν τοις άλλοις διέταξε γενική αίματος την Δευτέρα! Οχι παίζουμε!

korinoskilo said...

κυκλωφορει και οπλοφορει αυτη η βροχιτιδα και εδω ..... σας την κουβαλισαν:Ρ
περαστικα
φαε σκορδαλια πιες ρακι .... τα καιει ολα:Ρ

Giorgia_is_coming_to_town said...

@korinoskylo, σκορδαλιά? καλή ιδέα! Ποιός θα την φτιάξει δεν ξέρω. Οσο για το ρακί, λέω να το αποφύγω όσο πέρνω αντιβίωση. Κάτι μου λέει ότι τον κουβάλησα από την Ελλάδα τον ιό μαζί με τα αρνάκια και τα κοκορέτσια :(

Marina said...

Ετοιμη ήμουνα να σου πώ να πάς σε γιατρό, αλλά με πρόλαβες. Χουχούλιασε και τρώγε πορτοκάλια ε και λίγο κοκορέτσι και θα γιάνεις γρήγορα.