Wednesday, November 11, 2009

Ανεκδοτάκι

Φοβερό ανέκδοτο, που άκουσα με αφορμή την χθεσινή επέτειο (βλ. προηγούμενο πόστ).
Η Βουλγάρα, πετάγεται στον ύπνο της ανήσυχη. Σηκώνεται από το κρεββάτι, κοιτάει έξω από το παράθυρο και μετά τρέχει στην κουζίνα. Ανοίγει πρώτα το φαρμακείο, κοιτάζει καλά καλά και κατόπιν το ψυγείο. Αναστενάζοντας με ανακούφιση επιστρέφει στο κρεββάτι.
Ο σύζυγος που έχει ξυπνήσει από τον θόρυβο την ρωτάει:
- Τί έπαθες και πετάχτηκες μέσα στη νύχτα?
- Αγάπη μου, τί να σου λέω! Είδα έναν φρικτό εφιάλτη!
- Δηλαδή?
- Να, είδα ότι είχαμε το φαρμακείο μας γεμάτο με όλα τα απαραίτητα φάρμακα, το ψυγείο μας, με όλα τα τρόφιμα για μια εβδομάδα, δεν χωρούσε τίποτα σου λέω! Και ο δρόμος έξω από το σπίτι μας, ήταν άδειος και καθαρός!
- Και αυτό, εσύ το λές εφιάλτη??? ρωτάει απορημένος ο σύζυγος
- Μα ναι αγάπη μου! Φοβήθηκα ότι γύρισαν οι κομμουνιστές!

6 comments:

Giannis Ianossss said...

Άψογο!! παίρνω πίσω τα περί συναγωνισμού.

Marina said...

χαχα! Αστείο ναί, αλλά αν το καλοσκεφτείς όχι και τόσο..πολλοί νοσταλγούν τα παλιά καθεστώτα που τουλάχιστον το ψυγείο ήταν γεμάτο!! Καλημέρες απο τον..νότο!

korinoskilo said...

α καλοοο!!
τα λεει ολα


καλημερα

bubbles said...

Πολύ έξυπνο και αποτυπώνει πικρές αλήθειες....καλημέρα από μια ηλιόλουστη, φωτεινή Αθήνα με λίγη....ψυχρούλα

Giorgia_is_coming_to_town said...

@Giannis και που να ακούσεις τα ανέκδοτα από την εποχή του κόμματος. Θα πεθάνεις στο γέλιο! Το κακό είναι, ότι δεν μπορούμε να τα τροποποιήσουμε στην ελληνική πραγματικότητα γαμώτο. Θα σου στείλω μερικά.
@Μαρινάκι μου :* Περιμένω μέηλ!
@ Λενιώ κι εμένα μου άρεσε!
@Bubbles μου, την καλημέρα στην είπα στο δικό σου;) Εδώ ξεκινάμε το πρωί με λιακάδα, το απόγευμα πιάνει βροχούλα. Θερμοκρασία υψηλή παρόλο το χιονάκι της περασμένης εβδομάδας!

Dr Low said...

Το είχα πρωτακούσει πριν μια 10ετία περίπου απο βούλγαρους που δουλεύαμε μαζί σε ένα εργοστάσιο. Το λέγαν και γελούσανε αλλά ρε παιδί μου έβλεπες και μια πίκρα στα μάτια. Λέγαν ότι κάναν αμαν και τί να φύγει ο κομμουνισμός αλλά ανάμεσα στον καπιταλισμό που ζούσαν στην ελλάδα προτιμούσαν εκείνο το παλιό σύστημα. Γιατί, έλεγαν, καλές αι άγιες οι πολλές επιλογές που σου προσφέρει η δύση αλλά αν είναι μόνο να τις κοιτάς γιατί χρειάζετε να πολεμάς για τα αυτονόητα καθημερινά...βράστα!
Αυτοί τουλάχιστον τη βρήκαν την άκρη τους και καταστάλαξαν...

Καλησπέρα απο την βροχερή Φλωρεντία!