Monday, March 15, 2010

ΒέλγιοΓαλλίαΟλλανδία

Αν θέλετε να κοιμηθείτε σε αυτό το υπνοδωμάτιο, το οποίο....
βρίσκεται σε αυτό το παραμυθένιο μικρό ξενοδοχείο....

και να φάτε τόσο νόστιμο και προσεγμένο πρωινό....
θα πρέπει να πεταχτείτε εδώ
Ηταν ένα τετραήμερο καταχρήσεων! Κατάχρηση στη δουλειά, στο φαγητό, στο ποτό, στο χιλιόμετρο, στην αυπνία. Ξέχασα τίποτα? Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μείναμε μόλις ένα βράδυ αλλά είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουμε κι ας μην υπάρχει στους τουριστικούς οδηγούς η περιοχή.
Αλλα ωραία του ταξιδιού :
Η συνεχής εναλλαγή κρατών. "Τώρα είμαστε Βέλγιο?" "Οχι, αριστερά του δρόμου είναι η Γαλλία, δεξιά το Βέλγιο!" "Τώρα είμαστε Ολλανδία?" "Οχι, θα μπούμε σε δύο χιλιόμετρα, είμαστε ακόμα στο Βέλγιο". Τί ωραίος που είναι ο κόσμος, όπου δεν υπάρχουν σύνορα!
Το "εφηβικό" μας σκασιαρχείο από τον Ζαν Πωλ και την Αννί, για να ξημερωθούμε γελώντας και πίνοντας. Ξεκίνησε με ένα μήνυμα του Φρεντ, τρία λεπτά αφότου τον αφήσαμε στο σπίτι του. "Είστε ακόμα με τους γονείς μου?". "Οχι, έφυγαν" "Σε δύο λεπτά έρχομαι να σας πάρω!"
Ο παγωμένος αέρας της θάλασσας, στο Τερνεούζεν. Μου θύμισε χειμώνα στο Ναύπλιο!
Τα βουνά από μύδια και λοιπά οστρακοειδή που καταναλώσαμε στην Φιλιπιν.
Είναι υπέροχο συναίσθημα, να "ανακαλύπτεις" ότι συνεργάτες που γνωρίζεις χρόνια, μπορούν να είναι κολλητοί σου. Μετανοιώνεις που δεν τους "έψαξες" νωρίτερα!
Και επειδή το ταξίδι ήταν επαγγελματικό, θα σας πω ότι τόσο στην Βόρεια Γαλλία, όσο και στο Βέλγιο οι τιμές, γενικά, είναι χαμηλότερες από την Ελλάδα. Και ασφαλώς, η κίνηση στα μαγαζία (στα δεκαπέντε που μπήκαμε τουλάχιστον!), είναι τρελλή.
Και θα κλείσω με την μόνιμη πρόποση του ταξιδιού, πριν από βέλγικες μπύρες, γαλλικές σαμπάνιες και ελληνικά τσίπουρα (ω ναι! βρήκαμε ελληνική ταβέρνα στο Τερνεουζεν). "Στην υγειά της Φατιμά".
Το ποιά είναι η Φατιμά , θα το αναλύσω προσεχώς!
Τρέχωωωωωωωωωωωωω!

ΥΓ. Ο τίτλος είναι χωρίς κενά! Οπως και το ταξίδι μας...



1 comment:

Marina said...

Χάρμα οφθαλμω΄ν το ξενοδοχείο-φωλίτσα..και βέβαια να ξαναπάτε, όποτε μπορείτε..
Να περνάς καλά και ας τρέχεις!