Monday, July 21, 2008

Ντάντσο ιζ μπακ!

Σήμερα το πρωί, άκουσα το Δημήτρη να καλωσορίζει κάποιον με ενθουσιασμό. "Κοίτα ΠΟΙΑ γύρισε!" μου φώναξε. Γύρισα και είδα την Ντάντσο ! Αγκαλιαστήκαμε όπως την μέρα που έφευγε. Μόνο που αυτή τη φορά δεν δακρύσαμε από πόνο, αλλά από χαρά. "Ηρθα κι από αύριο πιάνω δουλειά!" , μας είπε αποφασιστικά. "Που?" αστειεύτηκε ο Δημήτρης. "Εδώ σέφε! Δεν με θέλετε?" είπε γελώντας.
Τα κατάφερε στην Ισπανία. Γύρισε και λάμπει ολόκληρη. "Το αφεντικό μου εκεί, δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω", είπε όλο καμάρι και ξέρω πως είναι αλήθεια. Αναγκάστηκε να γυρίσει για την μικρή, που ο γολγοθάς της δεν έχει τελειωμό. "Χωρίς τα χάπια της, δεν λειτουργεί καν". Γύρισε στο γκρίζο της πατρίδας της και της ζωής της. Και μας βρήκε εδώ, όπως το ευχόταν όταν έφευγε.
"Πόσο χάρηκα που γύρισε η Ντάντσο!" είπα στον Δημήτρη.
"Καλό σημάδι, θα το δεις", απάντησε.
Ντομπρέ ντοσλί Ντάντσο...

2 comments:

Anonymous said...

Δεν την ξέρω αλλά χαίρομαι για εκείνη που σε έχει φίλη και για σένα γιατί φαίνεται πως σε κάνει ευτυχισμένη το γεγονός. Τί έχει η μικρή της?

Giorgia_is_coming_to_town said...

Lianne, αν κλικάρεις στο όνομά της, θα δεις το ποστ μου, που περιγράφει το πως έφυγε. Η αλήθεια είναι, ότι χαίρομαι που γύρισε και που είμαι ακόμη εδώ. Η μικρή της είναι πολύ χάλια, από τα δεκατρία της την τρέχει σε ψυχιάτρους. Ειλικρινά θα ήθελα να βρω λίγο χρόνο να ασχοληθώ και να δω πως αλλιώς μπορεί να βοηθηθεί. Τώρα που είναι και πάλι εδώ η μαμά της, ίσως το καταφέρω.