Wednesday, May 26, 2010

Istanbul και πάλι!

Η θέα από το δωμάτιό μας. Καινούργιο, πολύ καλό ξενοδοχείο, πανέμορφη θέα, αλλά εξακολουθώ να προτιμώ το Sirkeci και το Orient Express!

Ο αγαπημένος μας Χουλκί, μας είχε υποσχεθεί από το προηγούμενο ταξίδι μας, ηλιοβασίλεμα στο Salacak. Οπως βλέπετε, είχε απόλυτο δίκιο!


Επιστρέφοντας στο Karakoy, μπόρεσα (παρόλη την θολούρα του πράσινου Εφε) να φωτογραφήσω τον φωτισμένο σταθμό του Haydarpasa.


Λόγω του τριημέρου , αυτή τη φορά, χαρήκαμε την Πόλη λιγάκι παραπάνω...




10 comments:

Marina said...

Ωραίες φωτογραφίες, που φέρνουν προς το μαγευτικό..Απίθανη και η θέα..του τριήμερου. Μάλλον περάσατε όμορφα. Χαίρομαι

Estrella is little miss Greeky said...

Αχ, βρε Γιωργία, πολύ χαίρομαι όταν σε διαβάζω που φεύγεις και πας Κων/πολη. Έστω και ένα τριήμερο, μια χαρά είναι. Λέμε να πάμε με το αμόρε κάποια στιγμή αλλά δεν μας βλέπω σύντομα. Φέτος δεν είχε και moto gp, αν είχε θα πηγαίναμε σίγουρα. Ρε γμτ. Επίσης σκεφτόμασταν για ένα ταξίδι ως Πράγα με ΙΧ ή Eurotrail αλλά και αυτό...Και του έλεγα θα περάσουμε να δούμε τη Γιωργία.

Giorgia_is_coming_to_town said...

@Marina μου, ναι περάσαμε όμορφα (όπως πάντα άλλωστε!). Φιλιά πολλά!
@Estrella, το πιο όμορφο πράγμα που μου έτυχε εφόσον μετακομίσαμε στην Βουλγαρία είναι ακριβώς, το ότι η Πόλη είναι πολύ κοντά. Να πάτε κι όταν πάτε, ειδοποίησε να έρθουμε κι εμείς! Μήπως να κάνατε ένα ταξιδάκι προς Βουλγαρία μεριά? Και με ΙΧ είναι ΟΚ αλλά και αεροπορικώς επίσης. Αντε, θα σας περιμένουμε!!!

Klearchos said...

Προσπαθώ να κανονίσω ταξίδι για τον Αύγουστο εκεί...

Giorgia_is_coming_to_town said...

@Klearchos να το κανονίσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Ο,τι χρειαστείς πες μου, είμαι κινητός οδηγός της Πόλης :)

Klearchos said...

Προσπαθώ να βρω άκρη να "πεταχτώ" μέχρι το όρος Νεμρούτ... :)
Έχει κολλήσει το μυαλό μου εκεί...

Giorgia_is_coming_to_town said...

@Klearchos, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη άκρη για να "ψάξεις" την Τουρκία εκτός Πόλης. Αρκεί να ψάξεις τις πτήσεις των Τουρκικών αερογραμμών, από Πόλη προς Μαλάτυα και έφτασες στο Νεμρούτ:) Οδικώς θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον, αλλά δεν ξέρω πόσο χρόνο θα έχετε. Οι Τούρκοι είναι εξαιρετικά φιλόξενοι και πρόθυμοι, ίσως μπορείς εκεί να βρεις ντόπιο οδηγό - ξεναγό, που θα σε πάει όπου θες με περίπου 100 λίρες τη μέρα. Τόσα πληρώσαμε τον περασμένο Νοέμβρη στην Μεσοποταμία. Μπορώ αν θές, να ρωτήσω και Τούρκους φίλους σχετικά με την περιοχή και να σου πω. Είμαι πάντως σίγουρη πως ο,ποιοδήποτε ταξίδι στην Τουρκία αξίζει τον κόπο και θα περάσετε καλά!

Klearchos said...

Δεν έχω σκεφτεί να ρωτήσω τίποτα για βίζα. Μπορώ να βγάλω στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης; Ξέρεις πόσο κοστίζει και αν θα μπορώ να πληρώσω εκεί σε ευρώ;

Giorgia_is_coming_to_town said...

@Klearchos, για να ταξιδέψεις στην Τουρκία δεν χρειάζεσαι βίζα. Ταξιδεύεις μόνο με την καινούργια αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό σου. Οι εσωτερικές πτήσεις (πχ Πόλη - Μαλάτυα) κοστίζουν γύρω στα 300 ευρώ (μετ' επιστροφής). Μπορείς να πληρώσεις ο,τιδήποτε με ευρώ, αν και το πιο απλό πράγμα στην Τουρκία είναι να βρεις ανταλλακτήρια και ΑΤΜ. Να ευχηθώ καλό ταξίδι?

Klearchos said...

Πήγαμε και γυρίσαμε!