Friday, July 04, 2008

Πως αλλάζει ο άνθρωπος!

Βρε πως αλλάζει ο άνθρωπος... Τί θέλω να πω?

Κι εγώ κι ο σύζυγος έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει σε πόλεις δίπλα στην θάλασσα. Τα καλοκαίρια μας, από πιτσιρίκια, ήταν απολύτως "θαλασσινά". Πριν τρία χρόνια ήρθαμε στην Βουλγαρία και με το που μπήκε το πρώτο καλοκαίρι, μας έπιασε κατάθλιψη. Πού θα κολυμπάμε, που είναι περί τα πεντακόσια χιλιόμετρα από την περιοχή μας η παραλία?
Μία και μοναδική φορά, είχαμε το κουράγιο να οδηγήσουμε ως την Μαύρη θάλασσα και παρότι μια τέτοια παραλία, στην Ελλάδα θα την αποφεύγαμε, το χαρήκαμε σαν μικρά παιδιά. Τσαλαπατηθήκαμε με χιλιάδες κόσμο, μας μπήκε η ξαπλώστρα του πίσω, μην πω που, εμείς εκεί! Αχ θάλασσα και πάλι θάλασσα.
Τον πρώτο χρόνο λοιπόν κοροϊδεύαμε, πρώτον τους τουρίστες, που αντί να πλατσουρίζουν όλη μέρα στην Μαύρη θάλασσα, συνωστίζονταν στις πισίνες των ξενοδοχείων και δεύτερον τους ντόπιους με την λύσσα που έχουν με τα βουνά τους. Σαββατοκύριακα στα βουνά, πικνίκ στα βουνά και τα συναφή. Κατά τα άλλα, μη έχοντας επιλογές, επισκεφτήκαμε κι εμείς τις τοπικές πισίνες πέντε - έξη φορές.
Πέρσι τα καταφέραμε και το σκάσαμε στην μαμά πατρίδα για δέκα μέρες, αλλά και πάλι, τρέξε από εδώ, τρέξε από εκεί, θάλασσα δεν χαρήκαμε. Δυό μπανάκια όλα κι όλα , έτσι για το καλό.
Σήμερα το πρωί λοιπόν ξυπνήσαμε με τάσεις φυγής και ξαπλώστρας. Η Ελλάδα δεν μας βγήκε, κι άρχισε η αναζήτηση.
Γ: Πάμε Τεκιρντάγ???
Δ : Πάμε Ιστανμπούλ , τότε
Γ : Μα θέλω να κολυμπήσωωωωω. Μαύρη θάλασσα??
Δ : Πεντακόσια χιλιόμετρα για να πάω στην Μαύρη?? Πάμε Ιστανμπούλ, τότε (ω ναι, το κόλλημα, είναι κόλλημα!)
Γ : Ωραία, να ψαξω για Μπιουγιούκτσεκμετζέ ?? Ξέρεις, εκεί που είχαμε πάει με τον Ογουζάκο, εκείνο το βράδυ που ήμασταν λιώμα?
Δ : Ποιό απ΄όλα, με τον Ογουζάκο πάντα λιώμα είμαστε.
Γ: Το βράδυ που φάγαμε στο Μπακίρκιόι και μετά πήγαμε στην θάλασσα για καφέ! (για όσους ξέρουν από Ιστανμπούλ, το Μπακιρκιόι από το Μπιουγιουκτσεκμετζέ απέχουν πολύυυ, ειδικά μετά από ρακοποσία)
Δ : Ααααα, στην παραλία??
Γ : Ε, ναι!
Δ : Τώρα να στο πώ?
Γ : Και δεν το λες?
Δ : Προτιμώ πισίνα!!!!! Εγινα Βούλγαρος ή χαζοτουρίστας???
Γ : Κι εγώ πισίνα προτιμώ! Πάμε Ντέβιν να τελειώνουμε???
Ετσι, αύριο, πρωί πρωί θα ξεκινήσουμε για το Ντέβιν, μια κωμόπολη, δυό ώρες από εδώ, με μεταλλικά νερά. Θα μείνουμε σε ένα πεντάστερο, ιδιοκτησίας του ηγέτη του Τουρκικού κόμματος με τρεις πισίνες παρακαλώ. Θα φάμε και τουρκική κουζίνα (είπαμε το κόλλημα , κόλλημα!). Θα περπατήσουμε στο βουνό (σαν Βούλγαροι) και θα πλατσουρίσουμε στην πισίνα (σαν χαζοτουρίστες). Και όλα αυτά στην απίστευτη τιμή των εβδομήνα ευρώ.
Αν μου λείπει η θάλασσα??? Νοτ ένυμορ! Προτιμώ κι εγώ τα σούιμιν πούλς :ΡΡΡΡΡ

4 comments:

Anonymous said...

Πισίνα πισίνα, φέτος λέμε με μια φίλη να επισκεφτούμε Ισπανία. Δύο ώρες όμως από την παραλία στην Ανδαλουσία. Μας πεταχτήκανε τα μάτια έξω. Ξενοδοχείο με πισίνα και άγιος ο Θεός. Κάθε χρόνο πάω camping στο χωριό, έχει πισίνα πισίνα πισίνα. Άλλωστε πού να πληρώνεις βενζίνι και με τόση ζέστη να τρέχεις στην παραλία, κόσμος βαβούρα. Πισίνα και κοίτα να κάνεις και μια βουτιά για μένα.

Marina said...

Καλώς σας βρήκα. Χθές επιστρέψαμε απο τη Φτωχομάνα που ευχαρίστως θα έμενα μόνιμα!
Θα σου απαντήσω με ασυμπλήρωτες παροιμίες
1) Με όποιο δάσκαλο καθίσεις..
Σχετικά με τους Βούλγαρους τις πισίνες και το κόλλημά σου

2) Τον αράπη σαν τον πλένεις... για το κόλλημα με την ανοιχτή θάλαττα που έχεις..έλεος, μου θυμίζεις μιά παλιά φίλη απο την Ελβετία που μπροστά της η Θάλασσα του Αργολικού και εκείνη στη πισίνα..να συλλέγει βατραχάκια.
Ξεπέρασε τα λέμε!

3) Στην αναβροχιά..
πάρε τώρα τη πισίνα..απ' το να κάνεις μπάνιο στη μπανιέρα. Αλήθεια, γιατί δεν φτιάχνετε μία δική σας; (Υπόγεια ή εσωτερική ώστε να κολυμπάτε όλο το χρόνο)

Για να σε παρηγορήσω να σου πώ ότι ακομη δεν έχω κάνει ούτε ένα μπάνιο (η θάλασσα απέχει 2 τετράγωνα απο το σπίτι μου)γιατί σιχαίνομαι τον συρφετό.

Giorgia_is_coming_to_town said...

Lianne, κάναμε βουτιές για όλους και στην εσωτερική με το ξύπνημα και στην εξωτερική στη συνέχεια. Ηταν τέλειοοοο και φάγαμε και τα κεμπάμπ μας!
Μαρίνα, καλώς γύρισες! Πισίνα εδώ δεν μπορούμε να φτιάξουμε, η περιοχή δεν έχει αποχετευτικό σύστημα (μην γελάτε καλεεεε).
Για ανηφορίστε αμφότερες να κάνουμε κανένα σπα :ΡΡΡΡ
ΥΓ Το πατείς με-πατώ σε στις παραλίες κι εγώ το απεχθάνομαι!

Klearchos said...

Χμμμ...