Thursday, July 31, 2008

Τρία χρόνια


Πριν από τρία χρόνια, τέτοια μέρα :

- Πλύναμε την Συλβί, σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων της πλάκας, δίπλα στο Πατριαρχείο και της δέσαμε μία λευκή κορδέλλα στον καθρέφτη.

- Ο Μουσταφά, που δεν μιλούσε λέξη αγγλικά, με χτένισε πίνοντας τσάι.

- Οσο ο Μουσταφά με χτένιζε, ο Δημήτρης ξέφυγε της επιτήρησής μου και έμεινε αξύριστος. Το πρόσεξα, μόλις την επομένη στις φωτογραφίες.

- Η τότε συνάδελφός μου η Βάσω, μου φόρεσε τα παπούτσια μου, για να διατηρήσει την παράδοση.

- Η Λένα μου δάνεισε ένα κολιέ της, γιατί έπρεπε να φοράω και κάτι δανεικό.

- Μαζεύτηκαν στο λόμπυ του μικρού ξενοδοχείου που μας φιλοξενούσε στο Φανάρι, ένας Τούρκος, ένας Αρμένιος, ένας Κούρδος, μια Γερμανίδα και πέντε Ελληνες και έκαναν τόση φασαρία που ξεσηκώσαμε τους πάντες.

- Η Μελίζ έτρεξε στην κουζίνα και μας έφερε ένα κιλό ρύζι πακεταρισμένο κιόλας!

- Το αγοράκι του ανθοπώλη μπερδεύτηκε και με περίμενε, ως άλλος γαμπρός με την ανθοδέσμη μου στα σκαλιά της εκκλησίας, πάνω που ήμουν σίγουρη ότι θα παντρευτώ χωρίς ανθοδέσμη.

- Οι βέρες ξεχάστηκαν στο αυτοκίνητο, που ο Τούρκος παρκαδόρος του Πατριαρχείου πήρε χωρίς να μας δώσει τα κλειδιά, κι η κουμπαρούλα μου δεν ήξερε εάν έπρεπε να αγχωθεί για τις βέρες ή για την Συλβί.

- Η Πολίτισσα γιαγιά που βρέθηκε "καλεσμένη μας" από σπόντα, με ήξερε λέει, από την τηλεόραση (!!!!).

- Ανάμεσα στον αρραβώνα και την στέψη, ο ιερέας έφυγε , προκειμένου να συνεχίσει ο μητροπολίτης και ο Δημήτρης είπε την απίστευτη ατάκα "Διάλειμμα για διαφημίσεις". Ο Τούρκος που βιντεοσκοπούσε, δεν κατάλαβε ότι έπρεπε να το κόψει μετά, διότι πολύ απλά δεν ήξερε ελληνικά.

Η βραδυά συνεχίστηκε σε μια ταράτσα με θέα τον Βόσπορο. Παρέλασαν Κεμπάμπ και Κιουνεφέ με φρέσκο τυρί της Γκαζιαντέμπ και στο τέλος ο Σερντάρ μας είπε το φλυτζάνι....


Χρόνια μας πολλά Μητσάκο μου!

4 comments:

Εύη said...

Χρόνια πολλά σας εύχομαι, να είστε μαζί χαρούμενοι και ευτυχισμένοι όπως την μέρα του γάμου σας, υγεία να έχετε και ότι είναι τώρα επιθυμία σας να γίνει πραγματικότητα!!!!!!!!!!!!!

Marina said...

Συγχαρητήρια για την επετειό σας..αντε τρελλο-νύφη του προέκυψες του ανθρώπου..
Στη Τουρκία που ετελέσθει το μυστήριο, ήρθαν οι συγγενείς σας ή η καθυστερημένη τους έλευση παραμένει και εκείνη ένα μυστήριο (μαζί με τ'αλλα π.χ. γιατί ο γαμβρός δεν εξυρίσθει, γιατί χάσατε τις βέρες, γιατί φοράς κόκκινη καλτσοδέτα!!!)

Marina said...

Γκούχ, γκούχ, μόλις φόρεσα τα γυαλιά μου και ΕΙΔΑ ότι δεν υπάρχει κόκκινη καλτσοδέτα, κόκκινη είναι η μελάνη υπογραφής πάνω στο πόδι σου!.. :-((

korinoskilo said...

χρονια σας πολλα μαναρια μου........ αχχχχχχχχχ τι ωραια που ειχαμε περασει..... δεν το ξανακανουμε?:Ρ