Monday, June 15, 2009

6ο Φεστιβάλ Παιδιών Ρομ


6ο Φεστιβάλ "Παιδιών Ρομ" στο Βελίκο Τάρνοβο

"Ανοιχτή Καρδιά"

Ο κόσμος είναι για όλους!


Είχε και καρναβάλι!



Αυτή είναι η ομάδα που εκπροσώπησε το σχολείο μας, μαζί με τις δασκάλες τους.

Στο φετινό φεστιβάλ για παιδάκια των Ρομ, που έγινε στο Βελίκο Τάρνοβο (παλία πρωτεύουσα της Βουλγαρίας), συμμετείχαν παιδάκια απο 60 σχολεία της Βουλγαρικής Επικράτειας. Η ομάδα του σχολείου μας, εντυπωσίασε και στον χορό και στο τραγούδι και οι περήφανες δασκάλες, μου έφεραν σήμερα ένα cd με βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση, μαζί με το δωράκι μου :)



2 comments:

ΞΕΝΗ said...

Ωραια εκδήλωση. Αν και σε στατιστικές έρευνες πολλών χωρών των Βαλκανίων πολλοι είναι εκείνοι που δεν τους θέλουν. Με ποσοστά που έφταναν το 50 και 60%.

Giorgia_is_coming_to_town said...

@Ξένη μου κι εδώ υπάρχουν κάποιοι που δεν τους θέλουν. Η πολιτεία πάντως με τέτοιου είδους ενέργειες προσπαθεί να εξομαλύνει την συνύπαρξη κι αυτό για μένα είναι ένα θετικό βήμα. Από την άλλη, υπάρχουν χωριά (σαν το δικό μας), που οι τσιγγάνοι, αποτελούν το 30% - 50% του πληθυσμού και οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει και αποδεχτεί ο ένας τον άλλο. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα, ότι ο πρόεδρος του χωριού μας, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες ώστε οι τσιγγάνοι να μην νοιώθουν διαφορετικοί και σε μεγάλο βαθμό το έχει καταφέρει.