Wednesday, January 23, 2008

Γκρίπνα Επιντέμια...

έγραφε ένα χαρτί, κολλημένο στην πόρτα της κλινικής, που με οδήγησε η δαιμόνια Πέτια (κατόπιν μυστικής συνεργασίας με τον σατανικό Δημήτρη), για να εξετάσουν το χάλι μου.
- Βλέπεις τί γράφει εδώ? με ρώτησε.
- Καταλαβαίνω ότι λέει για επιδημία γρίπης και κάτι που απαγορεύεται, απάντησα εξασκώντας τις γνώσεις μου στο σκατοκυριλικό τους.
- Μπράβο! Λέει ότι απαγορεύονται οι επισκέψεις σε ασθενείς , γιατί υπάρχει επιδημία γρίπης, μου εξήγησε η Πέτια. Είδες που στα έλεγα? συνέχισε.
- Τότε να μην μπούμε μέσα , αφού υπάρχει επιδημία γρίπης! αναφώνησα, ευτυχής που είχα βρει μια δικαιολογία να γλυτώσω το πασπάτεμα.
- Χμφφφφφφ , απάντησε.
Το μισώ αυτό το Χμφφφφφφ της Πέτια, το χρησιμοποιεί κάθε φορά που πετάω εξυπνάδα. Πρέπει να την δείτε να το κάνει, για να καταλάβετε πόσο εκνευριστικό είναι.
- Μισώ τους γιατρούς! της είπα, περιμένοντας να με λυπηθεί.
- Γυναίκα είναι η γιατρός, απάντησε.
Γκρρρρρρ. Ανάθεμα τα γένη της γλώσσας τους.
Η γιατρός ήταν στην ηλικία μου πάνω κάτω. Της είπα , με τα λειψά βουλγαρικά μου,ότι έχω πυρετό εδώ και τρεις μέρες και γκουυυυυυυυυυχ,
- Εχετε και άσχημο βήχα ! μου είπε
- Το ξέρω.
- Αντιβιοτικά πήρατε?
- Οχι, δεν παίρνω αντιβιοτικά, τα αποφεύγω, απάντησα.
- Εχουμε μερικές πολύ ωραίες πνευμονίες εδώ, ξέρετε, μου είπε.
- Να τις χιλιάσετε, σκέφτηκα, αλλά δεν άντεχα άλλο χμφφφφφφ της Πέτιας και το βούλωσα.
Με εξέτασε, και όντας σίγουρη ότι η Πέτια μου μεταφράζει, μιλούσε γρήγορα. Στο "αναπνεύστε" βέβαια, είδε ότι κοίταζα σαν αποβλακωμένο, μέχρι που η Πέτια μου έδειξε ανάσες με παντομίμα. Εκεί πείστηκε ότι η Πέτια ξέρει ελληνικά, σε σημείο που στο "βήξτε", η Πέτια έβηχε χειρότερα κι από μένα. Να τονίσω ότι η Πέτια πέραν του ονόματός μου, δεν γνωρίζει άλλα ελληνικά.
Με φόρτωσε με ένα κάρο αντιβιοτικά "παρότι τα αποφεύγεται", χαμογελώντας σαρδόνια. Και η εντολή της ήταν μεθαύριο στις τρεις να είμαι εκεί, εφόσον η "τεμπερατούρα" εξακλουθεί.
Πάνω που σκεφτόμουν, "σιγά μην ψήνομαι μέχρι την Παρασκευή", με πρόλαβε...
- Κι όταν λέω τεμπερατούρα, εννοώ ότι και το 37.1 είναι πολύ!
- Εμ με τέτοιους γιατρούς πώς να μην είναι άρρωστο το μισό προσωπικό, σκέφτηκα αλλά την ευχαρίστησα της είπα και "εις το επανιδείν" (από συνήθεια, μου αρέσει σαν λέξη και το λέω παντού) και φύγαμε.
Τώρα έχω ήδη πάρει τα πρώτα χάπια, σταγόνες κλπ, έχω φάει και την σούπα μου και χουζουρεύω, βάζοντας θερμόμετρο κάθε μισή ώρα. Το σκατένιο, παρά τα αντιπυρετικά, δεν πέφτει κάτω από το 37.6 και το καλό που του θέλω είναι να τσακιστεί γρήγορα, γιατί εγώ την Παρασκευή στην κλινική δεν ξαναπάω....
- Αν έχει πέσει ο πυρετός, να έρθετε πάλι την Δευτέρα, οπωσδήποτε....
Α ναι, μου ειπε κι αυτό. Δηλαδή δεν την γλυτώνω την επίσκεψη στο άνδρο της γρίπης!
ΥΓ Λιάννε μου, έβγαλα ήδη την φωτο για την πρόσκληση, αλλά θα την ανεβάσω αύριο, σήμερα είναι η μέρα της γρίπης :)

2 comments:

Marina said...

Και εσύ Βρούτε, άρρωστη? Και εγώ μέσα σε 2 μήνες έχω αρρωστήσει 3 φορές. Πήγες και σε γιατρό!!! Μπράβο! Σε εμένα οι συγγενείς μου γιατροί μου κάνουν τηλεφωνική διάγνωση, πάρε αυτά, κάτσε μέσα, τρώγε, ξεκουράσου..

Η Βουλγαρία πάντως ακούγεται ΜΙΑ ΧΑΡΑ απο γιατρούς!

Giorgia_is_coming_to_town said...

Μαρίνα, με πήγαν δεν πήγα! Πάντα με πηγαίνουν, για να είμαι ειλικρινής. Και κατόπιν, τηλεφωνώ κι εγώ την αδελφή-ιατρό και της ζητάω έγκριση για τα φάρμακα που μου έδωσαν. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναπάω σύντομα, με την αντιβίωση είμαι λιγουλάκι καλύτερα.