Saturday, June 14, 2008

Αυτό που δίνεις, εισπράτεις

Με προσκάλεσε η Μαρίνα , να σας πω μια φράση που λέω συχνά και με χαρακτηρίζει. Το πόσες μέρες μου πήρε για να απαντήσω, είναι ενδεικτικό του ότι δεν μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια.
Σήμερα ξεκινώντας το ποστ, σκέφτηκα να πάρω την "βοήθεια του κοινού". Ρώτησα λοιπόν τον Δημήτρη, που με ακούει 24/7, "Ποιά φράση χρησιμοποιώ συχνά???" , αλλά οι απαντήσεις του ("Μα καλά, είσαι μ@λ@κας??" και "αντε και..."), δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν, ούτε να απασχολήσουν ολόκληρο ποστ. Αφήστε που κατά τα άλλα, παρόλα τα κατάλοιπα "μπετατζούς" και πωλήτριας σιδήρου, είμαι μια πολύ καθωσπρέπει κυρία :ΡΡ
Ετσι, μετά από αρκετή ώρα σπαζοκεφαλιάς, κατέληξα σε μια φράση που λέω συχνά (αλλά ο Δημητράκος μου προφανώς, παρότι την ακούει συνεχώς, την έχει διαγράψει από τη μνήμη του:Ρ).
"Αυτό που δίνεις, εισπράτεις", λοιπόν.
Πιστεύω ότι εάν είσαι θετικός απέναντι στους άλλους, εισπράτεις θετική ενέργεια κι από αυτούς και το αντίστροφο. Εάν αυτό που δίνεις είναι επιφυλακτικότητα και καχυποψία, έτσι θα σε δουν και οι άλλοι. Εάν γκρινιάζεις, μην περιμένεις να ακούσεις κάτι παραπάνω από γκρίνια. Εάν είσαι ανοιχτός και καλοπροαίρετος, τέτοιες συμπεριφορές θα προσελκύσεις.
Ναι, θα πείτε πως δεν είναι πάντα έτσι. Και πως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Και δεν θα διαφωνήσω με σθένος, γιάτι παντού και πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Αλλά νομίζω ότι εάν ψάξουμε λίγο τις συμπεριφορές μας και τα συναισθήματά μας, θα δούμε αυτό ακριβώς που λέω. Οτι δηλαδή, αυτό που εισπράξαμε, κάποια στιγμή, το έχουμε ήδη δώσει εμείς.
Θεωρώ ότι αυτή η φράση, με έχει βοηθήσει πολύ, να κατανοήσω τις δικές μου ανεπάρκειες, ευαίσθητα σημεία και λανθασμένες συμπεριφορές. Και δεν την έλεγα πάντα, είναι κάτι που "βγήκε" τον πρώτο καιρό που ήμουν εδώ. Βλέπετε, λόγω των εξαιρετικά δύσκολων και διαφορετικών συνθηκών, η μόνη άμυνά μου ήταν να σκαλίζω το "μέσα μου". Δεν σημαίνει ότι πιά είμαι αλάνθαστη, αλλά βασισμένη σε αυτό, ανακαλύπτω τα λάθη μου σε σχέση με τους άλλους και προσπαθώ να τα διορθώσω. Δεν το κατορθώνω πάντα, αλλά νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο.
Λοιπόν, αφού σας έδωσα μια φράση, πρέπει να ακούσω και τις δικές σας! Ποιός θα συνεχίσει???

6 comments:

korinoskilo said...

αυτο που δινεις περνεις........ εχεις απολυτο δικαιο....... και αν δεν το παρεις απο τον αν8ρωπο που το εδωσες.... 8α το παρεις απο αλλου ( και τα καλα και τα ασχημα)

επισης μετα απο πολλα διαβασματα επι του 8εματος
τα χαρακτηριστικα που βλεπεις στον αλλον ...... τα εχεις μεσα σου και εσυ.... γι αυτο και τα αναγνωριζεις :)

Εύη said...

Αν και δεν το έχω δει στη πράξη συμφωνώ κορούλα μου το πίστευα και θα το πιστεύω.

Adomiel said...

Έχεις δίκιο... όπως και η korinoskilo... πάντα θα εισπράξεις ότι έδωσες ακόμη κι απ' αλλού... εύχομαι να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα...! ;-)

Marina said...

Εχεις απόλυτο δίκιο. Οι άνθρωποι εκείνοι που προσπαθούν να είναι καλοί, ευαίσθητοι, συνεπείς προς τους άλλους εισπράττουν..ηρεμία και χαρά. Δεν το εισπράττουν απο τους άλλους, βγαίνει απο μέσα τους, φαίνεται στο πρόσωπό τους, λάμπουν.
Γι αυτό οι άγιοι ή και οι άγγελοι που δίναν στους άλλους ό,τι καλύτερο είχαν απεικονίζονται πάντα με ομορφιά. Γιατί οι πράξεις τους γλυκύτητα και έλξη έξέπεμπαν.

kapote-sth-bg said...

Gina μου, σκέφτηκα πολύ πριν σχολιάσω το ποστάκι σου.

Και βέβαια ξέρεις ότι διαφωνώ, αν και εγώ θα ήθελα πολύ, να είναι έτσι τα πράγματα.

Όμως , η δική μου άποψη, κυρίως λόγω της εμπειρίας μου "εδώ", είναι ότι αν δώσεις καλοσύνη θα εισπράξεις μίσος , αν δώσεις αγάπη θα πάρεις αχαριστία .

Βέβαια θαυμάζω τον τρόπο που σκέφτεσε και πορεύεσε. Και επίσης γνωρίζω , ότι το πληρώνεις και μάλιστα αδρά με τόνους απογοήτευσης .

Ενδεχομένως η δική μου άποψη μπορεί τελικά να είναι η άμυνα μου.

@korinoskylo αν ψάχνεις να πάρεις , σίγουρα κάπου θα βρείς κάποιους να στο δώσουν. Το ζητούμενο είναι να πάρεις , από τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει. Αλλιώς είσαι στο ψάξιμο προς ανεύρεση αγαθών, γενικώς και αορίστως (=*)

Giorgia_is_coming_to_town said...

@korinoskylo, συμφωνώ απόλυτα.
@palirroia, αν σκεφτείς καλά, το έχεις δει στην πράξη. Είμαι σίγουρη!
@adomiel, να ευχηθώ καλή εβδομάδα με καθυστέρηση, την προηγούμενη την έχασα, εντελώς!
@marina δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο!
@Μητσάκο μου, δεν πρόκειται να αλλάξω, επειδή υπάρχουν εξαιρέσεις. Το έχουμε συζητήσει και πάλι. Σκέψου κι ότι εδώ, έχεις να κάνεις με ανθρώπους που δεν έχουν αγάπη να δώσουν, ούτε καλοσύνη, γιατί πολύ απλά δεν πήραν ποτέ.
Οσο για την απογοήτευση, πλέον με πονούν λιγότερο οι συμπεριφορές τους, γιατί πολύ απλά τους έμαθα.