Wednesday, May 27, 2009

Τα γεγονότα

Αλλο ήθελα να ανεβάσω κι άλλο ανεβάζω. Με πρόλαβαν τα γεγονότα (δες κι εδώ).
Την ώρα που το θέμα μας είναι η αποχή και η συσπείρωση από την Γιουροβίζιον, οι γνωστοί Ελληναράδες (που σαφώς και θα τρέξουν να ψηφίσουν χέρι-χέρι κλπ), καίνε κόσμο.
Ναι, είναι Γιουροβίζιον και απορώ με την γελοιότητα κομμάτων που κάποτε φώναζαν «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ» να κατεβάζουν υποψήφιους, τους οποίους θα ψηφίσουν οι ίδιοι ψηφοφόροι που κατά τα άλλα δεν γουστάρουν τα περί ενωμένης Ευρώπης. Θα μου πεις, όταν δεν γουστάρεις έναν θεσμό, εξευτέλισέ τον κι άλλο, να μάθει! Εγώ επειδή δεν έχω ακόμα τόσο αδύναμη μνήμη (το "έξω από την ΕΟΚ" το ακούω ακόμα στα αυτιά μου), λέω να μην στείλω SMS, φέτος.
Και για να γυρίζουμε στο θέμα μας, ναι, τα γεγονότα αυτά, συμβαίνουν, στο δημοκρατικό, πολιτισμένο Ευρωπαϊκό κράτος μας, μιας και όλοι εμείς, οι νοήμονες φρουροί του Εθνικού Συμφέροντος και προγονολάτρες ολκής δεν μπήκαμε μια φορά στον κόπο, ως «ανώτερη και εκπολιτισμένη» ράτσα, να ρίξουμε μια ματίτσα στο «τριτοκοσμικό» και «βάρβαρο» κοράνι. Ακόμα θα τραβάγαμε τα μαλλιά μας, μιας και οι ομοιότητες με την Γραφούλα μας, είναι περισσότερες από τις διαφορές.
Τώρα , ας πούμε ο καθένας το μακρύ μας και το κοντό μας κι ας τρέξουμε να βγάλουμε τους εκπροσώπους μας στα παζάρια της Ευρώπης. Αυτά, που μας στέφουν χρόνια τώρα, "σταθεροποιητικό παράγοντα" μιας περιοχής που δολοφονήσαμε πολλάκις με την ταμπέλα του "σωτήρα". Πάντα μας ενδιέφερε περισσότερο η φρεσκοβαμμένη μόστρα μας, από την βρώμα της κάμαράς μας. Αυτή, θα την σκουπίσουν άλλωστε λαθρομετανάστες...

6 comments:

kapote-sth-bg said...

την βρώμα μας την κρύβουμε , μοστράροντας την φρεσκοβαμμένη και αναμασημένη ιδεολογία μας.

τέλος πάντων , πολλοί(ελπίζω) να τα ξέρουμε αυτά που λές, οι περισσότεροι από εμάς(που τα ξέρουμε) όμως, με μιά ψήφο αλλάζουμε τον κόσμο...υποτίθεται.

αμ δεν αλλάζει ο κόσμος αν δεν αλλάξουμε το μέσα μας έ? δεν είναι μια απλή υπόθεση ψήφου...

Giorgia_is_coming_to_town said...

@Μητσάκο, το κεντρικό θέμα μας, δεν ήταν η υπόθεση ψήφου. Δένει βέβαια με τα υπόλοιπα. Ισως σε μπέρδεψε η Γιουροβίζιον. Αλλά όπως σου είπα και προφορικά κι αυτή η Γιουροβίζιον θα έχει τον ίδιο νικητή. "Τον ερωτευμένο με ένα παραμύθι". Τρώγομαι με τα ρούχα μου, γαμώ το "επαγγελματικό μου απόρρητο".

kapote-sth-bg said...

γωγώ παρα-σύρθηκα.

delfinoula said...

Μου βγαίνουν τόσα πράγματα μαζεμένα να σου γράψω...

Καλύτερα να το βουλώσω.

Θα τα πω όταν μπουν σε σειρά.

Καλημέρα.

Giorgia_is_coming_to_town said...

@Delfinoula, ίσως είναι καλύτερα να τα γράψεις όπως σου έρχονται. Εγώ όταν αφήνω κάτι για να μπει σε σειρά, συνήθως μετά δεν το γράφω. Θα χαρώ να διαβάσω όσα σου έρχονται, όπως σου έρχονται.
Καλημέρα!

kapote-sth-bg said...

http://www.koutipandoras.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1000:2009-05-28-13-04-03&catid=90:2009-02-27-20-40-34&Itemid=197